Zaujímavé linky
Anketa portálu
Privítali by ste na Domaši AQUApark?
Dolky
- Streda, 08 Jún 2005
Do preosiatej múky zamiešame rozdrobené droždie, štipku soli a vlažné mlieko. Vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na doske znovu kysnúť. Nakysnuté ich opečieme na rozpálenej platni z obidvoch strán. Opečené ich obaríme vriacou vodou a položíme na tanier. Dolky potrieme slivkovým lekvárom, pokvapkáme rozpusteným maslom a obalíme v makovej a orechovej plnke alebo posypeme tvarohom s práškovým cukrom. Na záver môžeme dolky opäť pokvapkať rozpusteným maslom.